Nytt samarbete med Win Win Ekonomi

Det är ju ingen direkt hemlighet att vi på Tingent gillar när man som duktig person kliver ur och startar sitt eget bolag, eller går ihop med andra duktiga personer och bildar ett eget elit-AB. Vi ser så många fördelar med detta att det nog får bli ett helt eget blogginlägg, men sammanfattningsvis kan vi bara säga att vi vill finnas där för er som tar klivet och/eller redan har gjort det såklart!

Vår målsättning är att på så många sätt tänkbara underlätta livet för dig som konsult, så att du kan fokusera på det du är expert på. Vi gör det bäst genom att matcha dig mot rätt uppdrag, så att du slipper leta själv och dessutom kan få en möjlighet att välja mellan olika uppdrag. Sedan finns det såklart även andra saker att tänka på när man driver eget. För att ge er en möjlighet att få hjälp att maxa fördelarna med ert företagande så har vi teamat upp med ett bolag som vi gillar och litar på, som dessutom är riktigt duktiga inom detta område!

Vi har bett Ludde, VD på Win Win Ekonomi, att berätta om varför de brinner för att jobba med entreprenörer och sammanfatta lite av vad de kan hjälpa er med.

Ludde från Win Win Ekonomi har ordet.

I tio år har jag hjälpt små konsultbolag med alla deras frågor kring företagande, stora som små. Jag har sett hundratals konsulter gå från en anställning som de tröttnat på, där cheferna inte håller måttet och arbetsuppgifterna inte stimulerar dem.

Jag träffar dem ofta precis när de är i uppstartsfasen. Då händer något. Den understimulerade konsulten har plötsligt fått glöd i blicken. Bubblar av idéer som kan komma att förverkligas i det nya bolaget. En ny resa påbörjas.

Att sitta och bolla affärsidéer och potentiella investeringar är en av de roligare delarna av mitt jobb. Att vara, åtminstone en liten del, i att ni kan nå dit ni drömmer. Om det så handlar om att gå i tidig pension, få ert bolag att växa eller bara få mer tid till fritid.

Den som är konsult vet ju också att det gäller att hitta en kombination av att drömma stort och att dra in pengar samtidigt. Vill man växa och anställa fler så är det som att montera på en till flygplansmotor medan man flyger planet.

Den del av jobbet som handlar om att hjälpa er företagare att få en så smidig vardag som möjligt och att kunna fokusera på det ni tycker är kul är vi experter på. Alltför många egenföretagare gör enkla missar när det kommer till hur verksamheten bedrivs.

Här kommer några saker jag tycker ni ska tänka på:

Planera era uttag av lön och utdelning. Möjligheten till lågbeskattad utdelning är den enskilt största fördelen med att driva eget bolag jämfört med att vara anställd.
Digitalisera redovisningen. Arbeta i ett molnbaserat system där ni och redovisningskonsulten kan jobba gemensamt utan att behöva mata in data flera gånger. En digital och automatiserad redovisning gör så att bokföringen alltid är uppdaterad – vilket i sin tur gör att man kan fatta beslut utifrån den. Något som faktiskt är en av grundtankarna med bokföring.
Hitta någon som kan hålla er uppdaterade på allt som händer där ute och som berör ditt ägande och ditt bolag. Ofta missar man en hel del avdrag som man har rätt att göra bara för att man inte kan ha koll på allt nytt i flödet där ute.
Satsa på era nätverk. Lägg tid på att träffa de leverantörer och kunder du väljer. Fysiska träffar skapar relation. Relation skapar lojalitet. Tillsammans så skapar de värde.

Tingent och Win Win Ekonomi har ett gemensamt intresse i att underlätta för konsultbolag i nätverket och har identifierat att det finns ett stort behov av att höja nivån på hur ekonomin sköts i många mindre bolag. Genom ett samarbete har vi nu arbetat fram en lösning som skapar optimala förutsättningar för dig som företagare att lyckas och gör att du kan fokusera på det du är bäst på.

Introduktionserbjudande från Win Win:

Är du just i stånd med att starta en verksamhet så bjuder vi på bolagsbildningen och rådgivning kring detta. Bedriver du ett bolag sedan tidigare hjälper vi dig att gå från befintlig lösning till önskad lösning utan kostnad.

Har du konkreta (eller inte så konkreta…) frågor om företagande – slå mig en signal eller mejla så ser vi var det landar. / Ludde

Ludvig Grimlund

+46 (0) 70 44 03 789
ludvig.grimlund@winwin-ekonomi.se